Címlap
Célok-Toborzó
Szervezet
Alapszabály
Patikák
Képzés
Szövetség
Kapcsolódó oldalak
Levél küldés

***
 
ANNO 2008
 
ANNO 2007
 
ANNO 2006
 
ANNO 2005
 
ANNO 2004
 
ANNO 2004
 
ANNO 2003
 
ANNO 2001-2002
 
Címlap

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet Kívánunk valamennyi olvasónknak!


 
Nől a dér, álom jár
hó kering a fák közt.
Karácsonynak ünnepe,
lépeget a fák közt.

 
/Weöres Sándor/

[2009. december 18.]

1% Közzététel ! ! !

Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról

Köszönjük mindazoknak, akik 2007. évi adó 1%-ával a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete a Munkanélküliekért Alapítványt támogatták.

A támogatás összege: 17063 Ft.

A fenti összeget az Alapítvány a hozzá fordulók segélyezésére használta fel.

Az APEH felé benyújtott 08KOZ közleményt megtekinthetik itt.


Weszelovszky Zoltánné
a Kuratórium elnöke

[2009. december 15.]

F R I S S ! ! !

Megszűnik a keresetkorlát azoknál, akik 2008 előtt mentek nyugdíjba!

Jövőre megszűnik a keresetkorlát azok esetében, akik 2008. január elseje előtt úgy vonultak nyugdíjba, hogy nem töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt.,miután az országgyűlés 2009.november 16-án elfogadta az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást.

Azok esetében, akik 2008.január elseje után vonultak a korhatár betöltése előtt nyugdíjba és dolgoznak ,továbbra is megmarad a keresetkorlát a minimálbér másfélszereséig.A törvényt 2010 január elsejétől kell alkalmazni.

forrás: hvg.hu

[2009. november 19.]

Minden, amit a nyugdíj melletti munkáról tudni kell!

Számtalan kérdés vetődik fel a nyugdíj melletti munkavégzéssel kapcsolatban, mikor kell szüneteltetni a nyugdíjfolyósítást, kell e adózni utána, jár e nyugdíjnövelés, mikor szűnik meg a nyugdíj mellett végzett munkára vonatkozó korlátozás….stb. Írásunkból megismerhetik a legfontosabb tudnivalókat a fenti kérdésekkel kapcsolatban. >>>

forrás: adozona.hu

[2009. október 28.]

Adómentes iskolakezdés!

Becsengetés adómentesen ha a munkáltató is úgy akarja.
 
A munkáltató annak a munkavállalójának adhat adómentesen iskolakezdési támogatást, aki közoktatásban részt vevő gyermeket nevel. A közoktatásról szóló törvény értelmében közoktatásban vesz részt a gyermek, ha általános iskola szakmunkásképző, szakközépiskola, gimnázium vagy alapfokú művészoktatási intézmény tanulója.

A juttatás adómentességének további feltétele, hogy a kedvezményezett gyermeket nevelő szülő, vagyis a munkavállaló családi pótlékra jogosult legyen. A juttatás évente az adóév első napján érvényes havi minimálbér 30 százalékáig terjedő értékben adható.

Ennek megfelelően 2009-benaz adómentesen adható iskolakezdési támogatás értékhatára gyermekenként és szülőként 21. 450 Ft.(71. 500x0, 3)

Tekintettel arra, hogy az adómentes juttatás feltételeként az SZJA törvény családi pótlékra való jogosultságot (és nem a családi pótlék folyósítását) határozza meg, igy mindkét családi pótlékra jogosult szülő adómentesen igénybe veheti ezt a juttatást.

A juttatás évente egyszer adható, mégpedig július 1-től október 31-ig terjedő időszakban. Az összeget pedig kizárólag iskolakezdéssel összefüggésben tanszerekre, ruházat vásárlására lehet felhasználni.A munkáltató a munkavállaló által történő vásárlásról szóló számla befogadásával és annak kifizetésével, vagy kizárólag ilyen termék vásárlására jogosító utalvány formájában adhatja a támogatást.

Fontos tudni, hogy a juttatással összefüggésben a munkáltatókat nyilvántartási kötelezettség terheli.

forrás: privátbankár.hu

[2009. szeptember 2.]

Négy Szakszervezet Közleménye

Cser Ágnes miatt veszélybe került az érdekképviseleti munka!
 

Birtokháborítási eljárást kezdeményezett a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete a Forrás Sanitas Kft. ellen, mivel a cég, az érdekképviselet szerint jogtalanul, kikapcsoltatta a közös tulajdonú székházban lévő irodáiban az áramszolgáltatást. Hasonlóan áram nélkül maradt még három másik – a saját tulajdonában működő – érdekképviselet: a Közegészségügyi Szakszervezet, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete és a Gyógyszerészti Dolgozók Szakszervezete is. Az érdekképviseletek hetek óta nem tudják székhelyükről ellátni a feladatukat. Mindegyik szervezet további jogi lépéseket fontolgat a Forrás Sanitas Kft ellen.
 

A Forrás Sanitas Kft-t az egykori Egészségügyi Szakszervezet vagyonának kezelésére hozták létre. A cég többségi tulajdonosa az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a kisebbségi tulajdoni hányadot a Bölcsődei Dolgozók Szakszervezete, a Közegészségügyi Szakszervezet, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete a Gyógyszerészti Dolgozók Szakszervezete valamint a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége birtokolja. (E két utóbbi szakszervezet országos irodája nem a Nádor utcai székházban van) A Kft. ügyvezetői jogait a többségi tulajdonos érdekképviselet elnöke Cser Ágnes gyakorolja.
 

A kisebbségi tulajdonosok közül négy érdekképviselet 2008. novembere óta elszámolási vitában áll a Kft. ügyvezetésével, egy 300 %-os áremelkedést közlő egyoldalú szerződésmódosítás miatt. A Kft. ügyvezetése a 2008. évi mérlegbeszámolót, a tényleges adatok és a megfelelő indokolás hiányában akarta elfogadtatni. Ezt a kisebbségi tulajdonosok megtagadták. Ezt követően maradt áram nélkül a négy szakszervezet.
 

A hátrányos helyzetbe került szakszervezetek szerint a Forrás Sanitas Kft. több esetben törvénysértő módon működik. Sérelmezik, hogy a csaknem egymilliárd forint értékű vagyont (kilenc üdülőépület és telek) nem tudják üdültetésre hasznosítani, azok állapota romlik. Tulajdonosi jogukat csak a szintén közös tulajdonú Budapest, V. kerület, Nádor u. 32. sz. irodaépületen belüli pár iroda használatával tudják érvényesíteni. A székházat közösen használják a többségi tulajdonos EDDSZ-szel. A négy érdekképviselet szerint a vagyontárgyak elhanyagolása a többségi tulajdonos részéről tudatos. A rossz és felelőtlen vagyongazdálkodásnak az eredménye, hogy a vagyonkezelő Forrás Sanitas Kft. 2008-ban veszteséges volt.
 

A cég kisebbségi jogait gyakorló szakszervezetek azt is tűrhetetlennek tartják, hogy Cser Ágnes nem számolt be arról, hogy a közös tulajdonú Forrás Sanitas Üdültetési és Vállalkozói Kft. adóvégrehajtás miatt szerepel az internetes Egyesített Feketelistán és 2006-ban az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelet 1 millió forintos bírságot vetett ki a cégre, a munkaviszonyra vonatkozó szabályok miatt.
 

A négy szakszervezet jogi képviselőik útján további eljárások indítását tervezi.
 

 

Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete képviseletében: Szűcs Viktória
 

Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete képviseletében: Kónya Gusztávné
 
/p>

Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete képviseletében: Madarász Lászlóné
 

Közegészségügyi Szakszervezet képviseletében: Dr. Csernus Éva
 

[2009. július 30.]

Nyugdíjszabályok 2009.

Kedves Kollégák, Tisztelt Olvasók!
 
Írásunkból megismerhetik a 2009 január 1-től érvényes nyugdíjszabályokat.
 
Reméljük ezzel segítséget tudunk nyújtani a nyugdíjba vonulással kapcsolatos kérdések megválaszolásában!
 
A részletek itt olvashatók >>>

[2009. május 28.]

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete
A” Munkanélküliekért” Alapítvány felhívása!

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!
 
A ”Munkanélküliekért” Alapítvány kuratóriuma nevében tisztelettel kérem Önöket,hogy adójuk 1%-át Alapítványunk részére ajánlják fel,hogy továbbra is segítséget tudjunk nyújtani szakmánk rászorultjai részére,akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe és fordultak hozzánk segítségért.

A GYDSZ a Munkanélküliekért Alapítvány
adószáma: 19662532-1-41

Köszönettel: Weszelovszky Zoltánné a kuratórium elnöke

[2009. március 5.]

Expediáló szakasszisztens képzés

Tájékoztató Expediáló szakasszisztens képzésről

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Továbbképzési és Szakképzési Intézete a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének szakmai együttműködésével expediáló szakasszisztens továbbképzést indít (Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs, Kaposvár helyszíneken) heti 1 alkalommal.

A képzés várható kezdési időpontja: 2009. június 29.(hétfő) 9 óra
 
A képzés időtartama: 10 hónap
 
A képzés költsége: A képzés a hallgató számára tervezetten térítésmentes, finanszírozása várhatóan Európai Uniós forrásból történik.
 
A képzések indítása a jelentkezettek létszámától függ!

A jelentkezési laphoz csatolni kell: Gyógyszertári asszisztensi bizonyítvány fénymásolatát

A képzésről bővebb információ az alábbi elérhetőségek bármelyikén kérhető:
Vajas Katalin: 06-1-369-2694 vagy 70-371-5557,
e-mail: vajask@se-etk.hu, tszi@se-etk.hu


 
/Forrás: SOTE Egészségtudományi Kar Továbbképzési és Szakképzési Intézet/

[2009. február 11.]

VÁLTOZÁS ! ! ! ! ! ! ! !

Egészségügyi Szakdolgozók Országos Alapnyilvántartása

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az egészségügyi szakdolgozók alap és működési nyilvántartásával kapcsolatos jogszabályok 2009.január 1-vel megváltoztak. Az egészségügyi szakképesítést szerzett szakdolgozók alapnyilvántartását 2009. január 1-től az Egészségügyi Engedélyezési És Közigazgatási Hivatal (EEKH) vezeti. 2009. januártól az alapnyilvántartással kapcsolatos kérelmeket a hivatalhoz kell benyújtani!

Postacím:
1245 Budapest, Pf. 987.
 
Ügyfélfogadás 2009. január 5-től működik:
Telefonon: 06-1-235-7937, 235-7940
Személyesen, ügyfélfogadási időben:
kedden és csütörtökön 9.00-11.00 óráig, illetve 13.00 – 15.00 óráig.
 
Cím: 1051 Budapest, Zrínyi u.3. II. em.206.
 
/Forrás: www. eti. hu/

[2009. január 26.]

OÉT megállapodások!

Az Országos Érdekegyeztető Tanács megállapodott arról,hogy 2009-ben a bruttó keresetek 3-5%-os növelését ajánlja a vállalkozói szférának,a kollektív bértárgyalásokat folytató szociális partnereknek.

OÉT határozat alapján 2009. január 1-től a minimálbér 71.500Ft.

[2009. január 13.]

Munkarend változások 2009-ben


 
A 2009. évi munkaszüneti napok körüli-a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó-munkarend a következő:

Január 2. péntek pihenőnap
 
Március 28.szombat munkanap
 
Augusztus 29.szombat munkanap
 
Augusztus 21.péntek pihenőnap
 
December 19.szombat munkanap
 
December 24.csütörtök pihenőnap
 
(16/2008(IX.16.)SZMM rendelet)

[2009. január 8.]

Boldog Újévet!


 
Boldog, békés, sikerekben gazdag új évet kívánunk minden olvasónknak!

[2009. január 1.]

^^^
A http://www.gydsz.hu a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének hivatalos lapja.
Szerkesztő: Madarász Lászlóné | Technikai szerkesztő: Madarász Péter
Tel:+36 1 3740540 | Fax:+36 1 3740541 | e-mail: gydsz@t-online.hu
1051 Budapest Nádor utca 32.
 
Tesztelve: InternetExplorer 6.0 és Mozilla Firefox 2.0