Címlap
Célok-Toborzó
Szervezet
Alapszabály
Patikák
Képzés
Szövetség
Kapcsolódó oldalak
Levél küldés

***
 
ANNO 2007
 
ANNO 2006
 
ANNO 2005
 
ANNO 2004
 
ANNO 2004
 
ANNO 2003
 
ANNO 2001-2002
 
Címlap

Karácsonyi üdvözlet


 
„Tetteidnek tudjál örülni,
más tetteit tudd megbecsülni
főként ne gyűlölj egy embert se,
s a többit hagyd az Úristenre”
 
(Goethe)
 
Minden olvasónknak Boldog Karácsonyt és Sikeres Új Évet kívánunk!

 

[2008. december 14.]

Mekkora ajándékot adhatunk a dolgozóknak adómentesen?

Közeleg az éves nagy ajándékozás ideje. Ön kapott már ajándékot munkaadójától?-ha igen az dícsértes, ha nem, akkor itt a megoldás, hívja fel rá figyelmét.

Évente, munkavállalóként 20.700 forint értékben adható adómentesen ajándékutalvány, azonban ha családosak vagyunk, ez az összeg magasabb is lehet. Milyen ajándékot és hány alkalommal kaphatunk a főnökünktől?

A Munkáltató munkavállalójának minden évben, legfeljebb három alkalommal adhat ajándékként szolgáltatást, terméket, vagy ezekről szóló utalványt.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint alkalmanként az ajándék-utalványértékéből, az adóév első napján érvényes minimálbér tízszázalékát meg nem haladó rész adómentes. Az említett kedvezmény nem csupán a munkavállalónak jár, de a vele közös háztartásban élő hozzátartozójára is kiterjeszthető. Az adómentes juttatást a foglalkoztatónak csekély értékű ajándékként kell nyilvántartania.

2008-ban az érvényes minimálbér összege havi 69 ezer forint, így alkalmanként 6. 900 forint adható ajándékként, ami fejenként és évente 20. 700 forintösszegű keretet jelent.

Abban az esetben, ha a munkavállalónak több állása is van egyszerre, ez a limit nem nő a munkaadók számával a dolgozó összes munkahelyét figyelembe véve is a fenti összegű ajándék illeti meg évente. Másként alakul azonban a részmunkaidős állásban foglalkoztatottak ajándékozása, mivel a-teljes munkaidős alkalmazottakhoz hasonlóan-ők is megkaphatják az szja törvényben meghatározott legmagasabb adómentes összeget.

A munkaadóknak könnyebbség viszont, hogy az ajándékozási időpontokat tetszőlegesen választhatják meg.

(forrás: adózóna. hu)

[2008. október 9.]

Közzététel

Köszönjük mindazoknak, akik 2006. évi adó 1%-ával a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete a Munkanélküliekért Alapítványt támogatták.

A támogatás összege: 6386 Ft.

A fenti összeget az Alapítvány a hozzá fordulók segélyezésére használja fel.

Weszelovszky Zoltánné
a Kuratórium elnöke

[2008. október 9.]

A TISZTES MUNKA VILÁGNAPJA

TISZTES MUNKA, TISZTES ÉLET!

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC)

2008. október 7-re meghirdette a

TISZTES MUNKA VILÁGNAPJÁT.

Ezen a napon az európai szakszervezetek, más kontinensbeli kollégáikkal közösen lépnek fel a munkavállalók jogaiért, a szolidaritásért, a szegénység és az egyenlőtlenségek megszüntetéséért.

Különböző akciókkal hívják fel a közvélemény figyelmét arra, hogy véget kell vetni a szociális normák eróziójának és a globalizálódó világban az embert kell a profit elé helyezni.

Magyarországon a hat konföderáció
közös rendezvénye
2008. október 7-én 15.00 órakor
Budapesten, az V. kerület Alkotmány utcában
a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt lesz.

TELJES FOGLALKOZTATÁST, TISZTES MUNKÁT!

KÖZÖSEN A MINDENNAPOKÉRT!

[2008. október 1.]

XIX. Gyógyszertári Asszisztens Előadói Vándorserleg Verseny

A XIX. Gyógyszertári Asszisztens Előadói Vándorserleg verseny 2008. szeptember 18-20-ig került megrendezésre Szegeden.

A versenyen 13 előadás hangzott el, és mint ahogyan a zsűri fogalmazott egyre színvonalasabb munkákat kellett értékelnie.

Az előadók többsége intézeti munkatárs volt, és csekély számú a közforgalmú gyógyszertárban dolgozó.

A versenyzők a pénzjutalom mellett különdíjakat is átvehettek, melyeket cégek, szervezetek, intézmények ajánlottak fel. >>>

[2008. szeptember 28.]

A nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó speciális szabályok

A Nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatásában egyrészt az egyenlő bánásmód követelménye, másrészt a munkajogviszony megszüntetésének speciális szabályai érvényesülnek.

Az egyenlő bánásmód követelménye szerint a munkavállalók között életkoruk alapján nem tehető külömbség, a Munka Törvénykönyve sem tesz a jogviszony fennállása alatt eszerint különbséget. >>>

[2008. szeptember 4.]

Tiltakozás a 36 órás munkahét megszűnése miatt

A mai naptól megszűnt a 36 órás munkahét az egészségre ártalmas és veszélyes munkakörben foglalkoztatottak számára. Így döntött az Alkotmánybíróság.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASZSZ) testületei megtárgyalták a kialakult helyzetet és tiltakozásukat fejezik ki. Leszögezik, hogy a több tízezer munkavállaló számára súlyos hátrányt és fenyegetettséget okozó, jogalkotási hiányért a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot (SZMM) terheli a felelősség. >>>

[2008. julius 1.]

Ülésezett a GYDSZ a Munkanélküliekért Alapítvány Kuratóriuma

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete a”Munkanélküliekért”Alapítvány kuratóriuma,2008.június 3-án tartotta ez évi első ülését. A kuratórium elfogadta a 2007.évi mérleget és a 2007. évi közhasznúsági jelentést. Segélyezésekről is döntött a kuratórium ,3fő részére szociális segély kiutalásáról hozott határozatot összesen 100.000.-Ft értékben.

A kuratóriumhoz a GYDSZ tagjai fordulhatnak segítségért. Kétféle segélyezési lehetősége van az alapítványnak.
1.Munkanélküli segély, melynek összege:90.000.-Ft (a munkahely elvesztését követően kérhető)
2.Szociális segély, melynek összege:10.000Ft-40.000.-Ft (szociális gondok enyhítésére kérhető)
A segélyek adómentesek!

A kuratórium tagjai:
Weszelovszky Zoltánné elnök
Dariday Róbertné
Dr Elek Béláné

[2008. június 18.]

Kongresszust tartott az Egészségügyben Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.

2008. június 16-án tisztújító kongresszust tartott az EDSZSZ.

A kongresszus feladata volt az alapszabály módosítása, és a szövetség új vezetőjének megválasztása. Az EDSZSZ kongresszusán a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetét ,Bodóczki Ferencné(Hungaropharma),Fábri Lászlóné(OGYI)És Madarász Lászlóné képviselte

A szervezet új elnöke: dr Berki Zoltán Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége elnöke

Gazdasági ellenőrző bizottság:
Elnöke :
Toma Lajos- Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
Tagjai:
Szabóné Bíró Ilona-OSZSZ
Fábri Lászlóné -GYDSZ

[2008. június 18.]

Nyugdíj-megállapítás szabályai 2008

Ez év január 1-től változtak a nyugdíj-megállapítás szabályai. Röviden összefoglaltuk a legfontosabbakat, lapozzanak tovább és olvassák el a részleteket. >>>
 
"A nyugdíj megállapítási szabályok változása nincs hatással a már megállapított nyugdíjakra, azok emelésére és a 13. havi nyugdíjra. Aki nyugdíjban részesül az a továbbiakban-a 2008. januári 5%-os emelést is figyelembe véve-kapja a nyugdíját. Ez azt jelenti, hogy a 2, 8 millió nyugdíjas életében alapvetően nincs változás."

[2008. május 15.]

M Á J U S 1.

 

[2008. április 23.]

E L M A R A D : Szakmai továbbképzés

Sajnálattal értesítjük olvasóinkat, hogy BKV munkavállalóinak április 18-án várható egész napos sztrájkja miatt, továbbképző rendezvényünk a SYMA csarnokban elmarad.
 
Megértésüket köszönjük!

[2008. április 16.]

Új lehetőségek a gyógyszertári szakdolgozók képzésében

A Semmelweis Egyetem Továbbképzési és Szakképzési Intézetben várhatóan 2008. májusától gyógyszertári asszisztens és szakasszisztens képzés indul.

A MOSZ és az Intézet 2007. decemberében megállapodást kötött azzal a céllal, hogy magas színvonalú munkavégzésre képes, gyógyszertári szakdolgozók képzése valósuljon meg.

Ezáltal a jelenleg gyógyszertári szakasszisztens képesítéssel nem rendelkező asszisztensek expediálói szakon kiképzésre kerüljenek, illetve a gyógyszerészszakma által igényelt megfelelő Gyógyszertári asszisztens utánpótlás biztosított legyen.

A képzés helyszínei: első körben Budapest mellett Győrben, Debrecenben és Kaposváron indítanak alapszakokat és expediáló képzést.

A képzés jelenleg ingyenes, emellett a tankönyveket és a munkaruhát is térítésmentesen biztosítják.

Az Intézet az alapképzés mellett pontszerző továbbképzéseket is indít.

Bővebb információk az Intézet honlapján találhatók. >>>

Forrás: Gyógyszertár 2008. március

[2008. április 7.]

Szakmai továbbképzés

Sajnálattal értesítjük olvasóinkat, hogy BKV munkavállalóinak április 18-án várható egész napos sztrájkja miatt, továbbképző rendezvényünk a SYMA csarnokban elmarad.
Megértésüket köszönjük!

[2008. április 16.]

A Gyógyszertári Asszisztensek Szakmai Egyesülete és az „Orea-Hygiea” Alapítvány 2008. április 18-án, pénteken a NaturVital 2008. Egészségfesztivál rendezvényen szakmai továbbképzést tart gyógyszertári asszisztensek számára.

A rendezvényen nyolc előadás hangzik el aktuális és érdekes témákban. A GYASZE az Egészségügyi Szakképzési és Továbbképzési Tanácshoz pályázatot nyújt be, hogy a rendezvényt pontszerző rendezvénynek nyilvánítsa.

A rendezvény részletes programját itt olvashatják. >>>

A rendezvény helyszíne a SYMA Sport és Rendezvényközpont
1146 Budapest Dózsa Gy. Út.1.

Az előadások helyszíne megközelíthető a 2-es metróval a Stadionok megállóig majd a Stadion szálló felőli kijárattól jobbra a SYMA csarnok Ifjúság úti bejáratán keresztül.

[2008. április 7.]

XIX. GYÓGYSZERTÁRI ASSZISZTENSEK TOVÁBBKÉPZŐ ELŐADÓI VÁNDORSERLEG VERSENYE

Immáron tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a gyógyszertári asszisztensek továbbképző előadói vándorserleg versenye. A rendezvény célja az asszisztensek, szakasszisztensek szakmai ismereteinek bővítése, továbbképzése valamint lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére. A versenyre 2008. március 31-ig lehet pályázni, az elkészült munkákat 2008. június 30-ig kell a szervezőkhöz eljuttatni. A versenyre gyógyszertári asszisztens, szakasszisztensi oklevéllel rendelkezők jelentkezését várjuk.

A verseny rendezője: a GALENUS Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.
 
Helyszíne: Szeged Hotel Novotel ****
 
Időpontja: 2008. szeptember 18-20.
 

A rendezvénnyel kapcsolatos további infotmációk:
 
Első értesítő >>>
Versenyfelhívás >>>
Jelentkezési lap >>>
 
Szervezési ügyekben (jelentkezés, részvételi díj, szállás):
Pharma Tours Kft.
1146 Budapest, Dózsa Gy. út 19. IV/2.
Telefon: 06-1/251-3697, 06-1/273-2200
Fax: 06-1/251-8896
E-mail: info@pharmatours.hu
 
Továbbképzéssel, előadásokkal kapcsolatban:
Dr. Szász Károlyné
1145 Budapest, Uzsoki u. 36/A.
Tel.: 06-1/470-4425
Fax: 06-1/273-1944

[2008. március 5.]

F E L H Í V Á S !

Minden évben örömmel vesszük azt a segítséget mellyel a gyógyszertári asszisztensek "Orea- Hygiea" Alapitványát az adó 1%-val támogatják. A befolyó összeget szakmai célokra (továbbképzés, Vándorserleg Verseny támogatására) használjuk fel. Ebben az évben is reméljük, hogy sokan lesznek azok akik a

Kedvezményezett neve: „Orea Hygiea” Pro Assistentiam Pharmaciae Alapítvány
Adószáma: 18047785-1-42

számára teszik meg felajánlásukat.

Köszönettel: Az alapítvány kuratóriuma

[2008. március 5.]

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete
A” Munkanélküliekért” Alapítvány felhívása!

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!
 
A ”Munkanélküliekért” Alapítvány kuratóriuma nevében tisztelettel kérem Önöket,hogy adójuk 1%-át Alapítványunk részére ajánlják fel,hogy továbbra is segítséget tudjunk nyújtani szakmánk rászorultjai részére,akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe és fordultak hozzánk segítségért.

A GYDSZ a Munkanélküliekért Alapítvány
adószáma: 19662532-1-41

Köszönettel: Weszelovszky Zoltánné a kuratórium elnöke

[2008. február 6.]

Adómentes juttatások 2008-ban

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a munkavállalókat közvetlenül érintő 2008-évi változásokat, melyek ismerete fontos valamennyi alkalmazott számára.

A minimálbér összege 2008-ban 69. 000.-Ft, mely alapja számos természetbeni juttatás adómentességi értékhatárának.

 
 

Üdülési csekk: személyenként akár évi 69.000.-Ft értékben adható.

Iskolakezdési támogatás: 20. 700.-Ft értékben adható.

Évi három alkalommal alkalmanként 6900.-Ft értékben, utalványt,(szolgáltatást) kaphat adómentesen a munkavállaló.

Étkezési hozzájárulás: melegétkezés esetén 12. 000.-Ft havonta, hideg étkezési utalvány esetén 6. 000.-Ft havonta.

Adómentesen támogathatja a munkáltató a munkavállaló önkéntes egészségpénztári tagságát, évi 20. 700.-Ft értékben.

Havi 34. 500.-ft-ig is terjedhet az adómentesen nyújtható önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás.

A cafeteria azaz a választható adómentes béren kívüli juttatás éves szinten összesen, elérheti a 400. 000.-Ft-t.

[2007. február 6.]

Az Országos Érdekegyeztető Tanács megállapodása a 2008. évi keresetnövelési ajánlásról

Az OÉT megállapodott arról, hogy 2008-ban a bruttó keresetek 5-7.5%-os növelését ajánlja a vállalkozási szférának, a kollektív bértárgyalásokat folytató szociális partnereknek.

Az OÉT kéri az ágazati párbeszéd szereplőit, hogy az ágazatok sajátosságainak megfelelő garantált bértarifák kidolgozására és a kollektív szerződésbe foglalására összpontosítsák erőfeszítéseiket.

[2008. január 8.]

Munkarend változások 2008-ban
( 27/2007 (IX.29.) SZMM rendelet )

A 2008. évi munkaszüneti napok körüli-a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó-munkarend a következő:

Április:
Április 26. szombat munkanap

Május:
Május 2. péntek pihenőnap

Október:
Október 18. szombat munkanap
Október 24. péntek pihenőnap

December:
December 20. szombat munkanap
December 24., szerda pihenőnap

[2008. január 8.]

Boldog Újévet!

Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén
 

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom.
Szaporodjon ez az ország
Emberségbe', hitbe', kedvbe',
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.
 
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk.
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke.
Gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe'!

[2008. január 1.]

^^^
A http://www.gydsz.hu a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének hivatalos lapja.
Szerkesztő: Madarász Lászlóné | Technikai szerkesztő: Madarász Péter
Tel:+36 1 3740540 | Fax:+36 1 3740541 | e-mail: gydsz@t-online.hu
1051 Budapest Nádor utca 32.
 
Tesztelve: InternetExplorer 6.0 és Mozilla Firefox 2.0