Címlap
Hírek 2001-2002
Levél küldés

***
 
<<<
 
Címlap 2001-2002

KELLEMES ÜNNEPEKET!


Békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk oldalaink olvasóinak!

[2002. december 22.]

Áttörés várható az érdekegyeztetésben!

A” Gyógyszerészek Országos Kongresszusa 2002.” rendezvényen Csuka Ferenc a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének elnöke meghívott vendégként vett részt. A szakmapolitikai napon a szakszervezet nevében köszöntötte a kongresszus részvevőit, majd a zárónapon előadást tartott az érdekegyeztetés és a munkavállalói érdekképviselet fontosságáról, lehetőségeiről.

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete számára megtisztelő volt ez a felkérés, mely reményeink szerint a kezdő lépés volt a ténylegesen megvalósuló érdekegyeztetés felé.

Mindezt megerősíti a MOSZ. záródokumentuma, mely III.fejezetében a következőket rögzíti: „….intézményes kapcsolat kialakítását kezdeményezi…..- a munkáltatói és munkavállalói érdekvédelem feltárása és egyeztetése érdekében a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetével.”

>>>

[2002. november 4.]

Levelet írtunk a Miniszter Asszonynak

Szakszervezetünk tagsága nevében levelet írtunk dr. Csehák Judit Egészségügyi Szociális és Családügyi Miniszter Asszonynak. A levél tartalmával a következő lapon ismerkedhetnek meg az érdeklődők:

>>>

[2002. augusztus 6.]

Bemutatkozik a 2001. év patikája

Patika ismertető sorozatunk második része a 2001-ben az év patikája címet elnyerő, tiszaújvárosi Arany Sas Patikával foglalkozik.

>>>

[2002. május 6.]

Választ kaptunk!

Tisztelt Kolléganök, Kollégák!

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete folyamatosan beszámolt a gyógyszertári asszisztensek munkabiztonsága érdekében kezdeményezett rendelet alkotási javaslatáról. Javaslatunkra a mellékelt válasz érkezett, az Egészségügyi Minisztérium Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Föosztályától.

Bízunk abban. hogy a közforgalmú gyógyszertárak minimum feltételeinek meghatározása belátható idon belül megtörténik és javaslatunk is beépül a feltételek közé, ezzel megerösítve a gyógyszertári asszisztensi képzettséggel rendelkezök munkabiztonságát.

Csuka Ferenc

Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete

elnök

>>>

[2002. március 7.]

A Csopak Fogadó várja pihenni vágyó szakszervezeti tagjainkat!

Szakszervezeti tagságunk figyelmébe szeretnénk ajánlani a Csopakon található Forrás Fogadót. A felújított és téliesített fogadó kiválóan alkalmas családok pihenésére, baráti összejövetelek, rendezvények megtartására. >>>

[2002. február 17.]

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete
A” Munkanélküliekért” Alapítvány felhívása!

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!
 
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a múlt évben adójuk 1%-áról alapítványunk javára rendelkeztek.
2001-ben az alapítvány 5 fő részére 400.000Ft munkanélküli segélyt ,20 fő részére 565.000Ft szociális segélyt utalt ki a kuratórium döntése alapján.
A Kuratórium nevében tisztelettel kérem Önöket, hogy ebben az évben is segítsék szakmánk rászorultjait, adójuk 1%-ának felajánlásával!

GYDSZ a „Munkanélküliekért Alapítvány”
adószáma: 19662532-1-41

Köszönettel: Weszelovszky Zoltánné a kuratórium elnöke

[2002. január 17.]

KELLEMES ÜNNEPEKET!


Békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk oldalaink olvasóinak!

[2001. december 23.]

Bemutatkoztunk a Gyógyszerészek X. kongresszusán

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete első alkalommal vett részt a magángyógyszerészek őszi kongresszusán, mely ebben az évben tizedik alkalommal került megrendezésre. A rendezvényen való megjelenéssel a megújuló szakszervezetünk bemutatkozása volt a célunk. >>>

[2001. október 25.]

XVI. Országos Gyógyszertári Asszisztens Továbbképző Előadói Vándorserleg Verseny

A jövő évben már tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Gyógyszertári Asszisztens Továbbképző Előadói Vándorserleg Verseny.

Az immáron patinásnak nevezhető szakmai rendezvény ezennel a Kabay János Gyógyszertár (Zalaegerszeg), a Gyógyszertári Asszisztensek Szakmai Egyesülete, valamint az "OREA-HYGIEA" pro Assistentiam pharmacie Alapítvány szervezésében 2002. május 09-11. között Alsópáhokon kerül megrendezésre. A versenyről további információk olvashatóak az alábbi lapokon: >>>

[2001. szeptember]

Az Egészségügyi Minisztérium nem zárkózott el a GYDSZ javaslatának megbeszélésétől!

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete kezdeményezte az Egészségügyi Miniszter Úrnál egy olyan rendelet megalkotását mely az 1994. évi LIV. törvény kiegészítése lenne, és a közforgalmú gyógyszertárakban foglakoztatott szakszemélyzet pontos meghatározását és alkalmazási kötelezettségét foglalná magába.
A pontos véleményalkotást, annak kiformálását a GYDSZ a Magyar Gyógyszerész Kamarával történt egyeztetés után terjeszti elő és képviseli.
A miniszter a kérdést a Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Főosztály hatáskörébe utalta, ahol 2001.szeptemberében megkezdődnek a tárgyalások a Minisztérium és a szakszervezet képviselőinek részvételével.
Bízva a megbeszélések eredményességében a rendelet megalkotása megnyugtatóan rendezné a gyógyszertári asszisztensek és szakasszisztensek végzettségüknek megfelelő foglalkoztatását és munkabiztonságát.
A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete tájékoztatást ad a tárgyalások eredményéről a Praktikum következő számaiban és internetes honlapján. >>>

[2001. augusztus 30.]

Középfokú végzettségű gyógyszertári szakdolgozók jelene, lesz e helyük a jövő gyógyszertárában?

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete kezdeményezi az Egészségügyi Miniszter Úrnál annak rendeletben történő meghatározását, hogy a gyógyszertárban elvégzendő egyes szakmai feladatokhoz milyen végzettségű, képzettségű szakember alkalmazása kötelező. >>>

[2001. június 6.]

Elnökségi ülést tartott a GYDSZ

Elnökségi ülést tartott a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete. A tanácskozás résztvevői tájékoztatást kaptak a GYDSZ IV. kongresszusa óta eltelt időszak munkájáról, melynek középpontjában a tagépítő tevékenység állt. >>>

[2001. május 30.]

Kerekasztal megbeszélés

Kollektív Szerződést előkészítő Kerekasztal megbeszélést tartott a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete.
>>>

[2001. április 21.]

Levél az Egészségügyi Miniszternek!

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete levelet írt az Egészségügyi Miniszternek a gyógyszerek kiskereskedelmi árrésével kapcsolatban tervezett módosítás kapcsán. A levélben hangot adott annak az aggodalmának mely szerint a tervezett módosítás bevezetése veszélyezteti a kiskereskedelemben dolgozó alkalmazottak élet és munkabiztonságát.
A Gyógyszerészeti Dolgozók szakszervezete ugyanakkor kifejtette levelében, hogy egyetért a Magyar Gyógyszerész Kamara rendelettervezetről alkotott és kinyilvánított véleményével, és támogatja javaslatait.

[2001. április 27.]

Levelet küldtünk az ország több mint 2000 közforgalmú gyógyszertárába!

Levelet küldtünk az ország valamennyi közforgalmú gyógyszertárába, azzal a céllal, hogy tájékoztassuk volt és leendő tagságunkat szervezetünkről, mely a jelenlegi nehéz körülmények között is dolgozik és tenni akar tagsága érdekében.
Talán soha nem volt olyan időszerű az érdekvédelmi munka- minden figyelmen kívül hagyása ellenére-, mint napjainkban.
Figyelemfelhívásunkkal nem titkolt szándékunk-tagságunk létszámának növelése, hiszen sokan nem ellenérzésük miatt szüneteltetik tagságukat, hanem mert megszűntek a megyei alapszervezetek. Az alapszervezet nélküli szakszervezeti tagság lehetőségéről felvilágosítást kérhetnek a GYDSZ ingyenesen hívható zöldszámán : 06 (80) 202889 munkanapokon 9-15 óráig.
Amennyiben ezen a számon nem tud elérni kérjük hagyjon üzenetet a következő számon: 06 (1) 3740540 és mi visszahívjuk.
E –mail-en is várjuk észrevételeiket: gydsz@axelero.hu >>>

[2001. március 28]

Köszönjük!

Köszönjük mindazoknak akik adójuk egy százalékával alapítványunkat támogatták!>>>

[2001. március 22.]

Kongresszust tartott a GyDSZ...

A GyDSZ elnökének, a Galenus lapkiadó által megjelentetett Gyógyszerészet és Gyógyszertári Practicum című kiadványok számára írt, a szakszervezet negyedik kongresszusáról szóló cikkét elolvashatják lapunk hír rovatában is. >>>

[2001. február 18]

Lezajlott a GYDSZ IV. kongresszusa

2001. január 20-án, szombaton tartotta negyedik kongresszusát a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete. A Vegyipar Házában megrendezett tanácskozáson nagy számban vettek részt az ország különböző részeiből érkezett küldöttek. >>>

[2001. január 25]

A GYDSZ az Interneten

A XXI. század kezdetén már egyetlen, magára valamit is adó szervezet sem létezhet és működhet saját internetes megjelenés nélkül. Mostantól már szakszervezetünk is saját web lappal büszkélkedhet. Reméljük tagjaink és az érdeklődők érdekes információkra lelnek szakszervezetünk oldalain, melyekre igyekszünk a leg aktuálisabb és tagjainkat leginkább érintő és érdeklő információkat elhelyezni. >>>

[2001. január 25]

GYDSZ iroda nyílt

Budapesten a Nádor utcában irodát nyitott szakszervezetünk. A szakszervezet életével kapcsolatos feladatok folyamatos ellátásának igénye tette szükségszerűvé az iroda megnyitását. >>>

[2001. január 25]

^^^
A http://www.gydsz.hu a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének hivatalos lapja.
Szerkesztő: Madarász Lászlóné | Technikai szerkesztő: Madarász Péter
Tel:+36 1 3740540 | Fax:+36 1 3740541 | e-mail: gydsz@t-online.hu
1051 Budapest Nádor utca 32.
 
Tesztelve: InternetExplorer 5.5 és Netscape 6.0