Címlap
Célok-Toborzó
Szervezet
Alapszabály
Patikák
Képzés
Szövetség
Kapcsolódó oldalak
Levél küldés
Adómentes természetbeni juttatások 2005-ben

Ajándékozás: 2005-től változás, hogy a csekély értékű ajándék nem kötődik az ÁFA szabályhoz, hanem alkalmanként adott ajándék értékéből az adóév első napján érvényes minimálbér 10%-át meg nem haladó részt lehet adómentes csekély ajándéknak tekinteni A dolgozóknak évente három alkalommal adható adómentesen ajándék, alkalmanként 5700Ft értékben.

Étkezés: 2005-től változás, hogy nem étkezőhelyi vendéglátás, munkahelyi étkeztetés, közétkeztetés esetében a munkáltató által, adómentesen adható kedvezmény (meleg étkeztetésre jogosító utalvány) értéke havi 6000Ft-ról 8000Ft-ra, még a hidegétkeztetésre jogosító élelmiszerutalvány 3500Ft-ról, 4000Ft-ra emelkedik.

Iskolakezdés: Ebben az évben emelkedik az adómentes iskolakezdési támogatás adómentes összege, gyermekenként 17. 000Ft-ra. E támogatást továbbra is mindkét szülő igénybe veheti. Meghosszabbodik az az időszak, amelyen belül ez a támogatás nyújtható.A tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül juttatható adómentesen ez a támogatás.

Munkábajárás: Januártól megszűnt az a lehetőség, hogy a munkáltató a munkábajárásra szolgáló bérlet vagy jegy leadása nélkül a bérlet vagy a jegy árának 80 ill.86%-t adómentes költségtérítésként fizethesse ki. A jövőben az adómentes juttatás feltétele a jeggyel ill.számlával történő elszámolás. Feltétel továbbá az is, hogy a bérleten vagy a jegyen a magánszemély utazási igazolványának száma, ennek hiányában a magánszemély nevére szóló számla igazolja a magánszemély által történt felhasználást.

Üdülés: Adómentes a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott névre szóló üdülési csekk ellenértékéből adott engedmény –több kifizető esetén is-legfeljebb az adóév első napján érvényes havi minimálbér (57. 000Ft) összegének megfelelő rész. (Bővebb információ a www.udulesicsekk.hu oldalon.)

^^^
A http://www.gydsz.hu a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének hivatalos lapja.
Szerkesztő: Madarász Lászlóné | Technikai szerkesztő: Madarász Péter
Tel:+36 1 3740540 | Fax:+36 1 3740541 | e-mail: gydsz@t-online.hu
1051 Budapest Nádor utca 32.
 
Tesztelve: InternetExplorer 5.5 és Netscape 6.0