Címlap
Célok-Toborzó
Szervezet
Alapszabály
Patikák
Képzés
Szövetség
Kapcsolódó oldalak
Levél küldés
F E L H Í V Á S !

A Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete felhívással fordul a gyógyszerellátásban tevékenykedő valamennyi munkavállalóhoz, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felkeltsük érdeklődésüket szervezetünk iránt. Mindenek előtt két fontos információ:
-Szakmai érdekképviseletet a kamarák látnak el, melyek kötelező tagsággal és költségvetési támogatással rendelkeznek.
-Munkajogi érdekképviseletet csak a szakszervezet láthat el, mely önkéntes tagsággal és költségvetési támogatás nélkül tevékenykedik.

Bérről, szociális juttatásokról, munkaidőt érintő kérdésekről stb. a munkaadó csak a szakszervezettel tárgyalhat és köthet megállapodást az alkalmazottak érdekében. Ezek a tárgyalások egyénileg is folytathatók, de vélhetően sokkal eredményesebb, ha a munkavállalókat képviselő szakszervezet tárgyal a munkaadókat képviselő szervezettel melynek eredménye egy olyan megállapodás mely mindkét fél számára kötelezően betartandó. A törvények által biztosított jogainkat (megállapodás kötés, sztrájkjog) azonban csak abban az esetben tudjuk gyakorolni, ha szakmán belüli támogatottságunkat igazolni tudjuk, melynek egyetlen mutatója a taglétszám.

Tagság nélkül szakszervezetünk életképtelenné válhat!

Felhívásunk célja tehát meglévő és működő szakszervezetünk taglétszámának növelése, megyei szervezetek kialakítása, melyek tárgyalási pozícióink erősítésének elengedhetetlen feltételei.

Ha felhívásunk bármilyen gondolatot ébresztett Önökben kérjük, osszák meg velünk elérhetőségeink valamelyikén. Érdeklődéssel várjuk észrevételeiket, a szakszervezetről, az érdekegyezetetésről, arról, hogy Önök szükségesnek tartják e és milyen keretek között látják megvalósíthatónak az alkalmazottak munkajogi érdekképviseletét.


Cím: 1051 Budapest, Nádor u.32.
Telefon: 06-1-374-0540
E-mail: gydsz@axelero.hu

Csuka Ferenc
a GyDSz elnöke

^^^
A http://www.gydsz.hu a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének hivatalos lapja.
Szerkesztő: Madarász Lászlóné | Technikai szerkesztő: Madarász Péter
Tel:+36 1 3740540 | Fax:+36 1 3740541 | e-mail: gydsz@t-online.hu
1051 Budapest Nádor utca 32.
 
Tesztelve: InternetExplorer 5.5 és Netscape 6.0